Tuesday, February 17, 2009

nak kurusss???

Seorang mamat yang gemuk masuk ke fitness center utk menguruskan badan..seorg lelaki di kaunter bertanya kepada mamat tadi,"kami menawarkan 2 program disini... RM50 utk versi 'biasa' dan RM100 utk versi 'cepat'."mamat tu pon berkata, "saya ingat yang biasa lah sbb saya ni baru nak trykuruskan badan.
"" ok, encik sila masuk ke bilik no.5 di penjuru bilik sana," jawab penjaga kaunter.mamat tadi pon masuk la ke bilik itu dan menutupnya. selang 2 minitkemudian, seorang wanita cantik, lawa, body best, mantap masuk ke dalambilik itu. dia kemudian menanggalkan pakaiannya sehingga menyebabkan mamattu tak senang duduk,berpeluh.perempuan tadi berkata, "kalu tuan dapat tangkap saya, tuan boleh buat apa saja dgn saya... hikhikhikk" dan dia terus berlari dalam bilik itu. mamattadi pun kejar la.. kejar punya kejar samapai 10 minit pon tak dapat lagi.tapi mamat tu kejar lagi sampai terjatuh terjelepok lalu pengsan.apabila dia sedar, dia bangun dan terus ke penimbang dan mendapati beratnyadah turun 3 kg. " wow.. mmg senang nk turun berat bdn,.. memang berbaloi akubayar RM50 td" katanya seorang diri.
keesokkan harinya dia datang semula ke tmpt tersebut. dia ditegur olehpemuda di kaunter. setelah diberi penerangan seperti semalam.. mamat tadi memilih utk mencuba versi 'cepat' pula."baiklah, encik masuk bilik no. 6 di situ ya.."kata penjaga kaunter.setelah beberapa minit didalam bilik itu, datangla seorang body builder yang badannya tough dan terus melondehkan pakainnya. body builder itu berkata"saya akan kejar kamu dalam bilik ini, dan kalu saya dapat ... ...hehhehheee".....

2 comments:

  1. macam pernah ku dengar jenaka ini tapi kat mana ya?? :)

    ReplyDelete
  2. Hahaharun..

    Aku lebih suka RM 50 tu.. aku pasti boleh kejar..
    lagipun Rm 100 tu mahal sangat.. klu dia kejar aku mati la akuuuuuuuu!

    ReplyDelete